Skip to main content

FAQ

Hier vind je de veelgestelde vragen

Zit je antwoord er niet bij? Stuur dan een e-mail.

YOGA & WORKSHOPS

Hoe meld ik me aan voor Yoga?

Alle wekelijkse lessen vind je in ons hybride yogaschema, waar je direct een plekje kunt reserveren voor de les van jouw keuze. Om je in te schrijven, heb je een account nodig in ons inschrijfsysteem B-sport. Hiermee kun je zelf je inschrijvingen beheren, aankopen doen en facturen terugvinden. Heb je nog geen B-sport account? Maak er dan hier één aan.

Hoe schrijf ik me in voor een workshop?

Aanmelden voor een eenmalige partnerles of (beval)cursus gaat eenvoudig via onze agenda, waar je direct een plekje kunt reserveren voor de datum van jouw keuze. Heb je nog geen B-sport account? Maak deze dan hier aan.

Wat neem ik mee?

Kom je naar een live les? Neem een eigen matje of een grote handdoek mee voor over de studio-mat. Een flesje water en een warm vestje is prettig. Niet op alle locaties kan je je omkleden, dus kom alvast in comfortabele (yoga/sport)kleding naar de les.

Kan ik mijn reservering wijzigen of annuleren?

Ja, je reservering in onze wekelijkse yogalessen kan je kosteloos zelf wijzigen of annuleren via het systeem of de app tot 24 uur voor aanvang van de les. Voor workshops en onze beval workshops geldt een annuleringstermijn van 48 uur voor aanvang. Meld je je buiten deze termijn af, dan brengen we de les credit of het volledige tarief in rekening. Zie ook onze Algemene Voorwaarden.

Kan ik mijn lescredits gebruiken voor alle yogalessen?

Je kan de credits van je leskaart gebruiken voor alle reguliere, wekelijkse yogalessen in ons schema, zowel de in-studio lessen als de live-stream lessen via Zoom. Je kan de credits niet gebruiken voor het boeken van eenmalige workshops, yoga specials of (online)cursussen.

Wat nu als ik eerder beval?

Geen probleem! We kunnen de geldigheid van je resterende lescredits verlengen zodat je postnatale yogalessen kan volgen. Mail ons dan na je bevalling op andrea@birthfull.nl.

Kan ik mijn factuur declareren?

Dit verschilt per verzekering en je pakket. Wij raden aan om je verzekeringsvoorwaarden op te vragen bij je verzekeraar.

Sommige verzekeraars stellen aanvullende eisen voor vergoeding.

BEVALBADEN

Wanneer kan ik een bevalbad reserveren?

Bij Birthfull huur je een bevalbad voor vijf weken, drie weken vóór en twee weken na de uitgerekende datum (van week 37 t/m 42). Een reservering plaats je het best een aantal weken hiervoor om zeker te zijn van beschikbaarheid. Uiteraard kun je ook voor spoedleveringen bij Birthfull  terecht. Wij denken graag met je mee!

Welk bevalbad past bij mij?

Het kiezen van het juiste bad is heel persoonlijk en afhankelijk van je wensen en de praktische mogelijkheden thuis of op locatie. Al onze bevalbaden zijn professionele modellen, speciaal ontworpen voor bevallingen.

1- of 2-persoons bevalbad

De MIAVIA Tranquility Pro (link toevoegen) en Birth Pool in a Box Regular (link toevoegen) zijn beide geschikt voor 1 of 2 personen. Deze baden zijn ook fijn als je langer bent dan 1,75 m.
De Birth Pool in a Box Mini (link toevoegen) is ideaal als je alléén in bad wilt, of als je thuis minder ruimte hebt.

Houd bij alle baden rekening met de ruimte rondom het bevalbad, zodat je verloskundige, doula of partner je goed kan ondersteunen.

Geborgenheid

Zowel de MIAVIA Tranquility Pro als de Birth Pool in a Box Regular en Mini  geven een geborgen gevoel.

Bewegingsvrijheid

Alle bevalbaden zijn ruim genoeg om voldoende te kunnen bewegen in het water. De MIAVIA Tranquility Pro (link toevoegen) en de Birth Pool in a Box Regular (link toevoegen) bieden echter net wat meer ruimte en bewegingsvrijheid.

Als je vragen hebt voor welk type het meest gschikt is voor jouw situatie, kun je altijd contact met ons opnemen om te overleggen.

Is het eenvoudig een bevalbad op te zetten?

Het opzetten van het bevalbad is eenvoudig en duurt ongeveer 1,5 uur in totaal. Dit omvat het opblazen van het bad, wat meestal 10 minuten duurt, en het vullen met water, wat 50 tot 75 minuten kan kosten. Als je thuis wilt bevallen, kun je het bad een paar dagen voor de bevalling alvast opblazen. Let er wel op dat het bevalbad op een plek staat waar je het niet kan beschadigen.

Vul het bad pas met water wanneer je het daadwerkelijk nodig hebt. Dit voorkomt dat het persoonlijke pakket (met de hygiënische hoes, waterslang, enz.) onnodig wordt geopend. Als je naar het ziekenhuis of geboortehuis gaat, houd dan alles ingepakt zodat je het makkelijk mee kunt nemen.

Ik wil toch last-minute een bevalbad huren, kan dat?

Ja! Baby’s laten zich niet plannen, maar ook jij als moeder kan van gedachten veranderen tegen het einde van de zwangerschap. Daarom kun je bij ons ook met spoed een bevalbad huren. Ik zal in zo’n geval het bevalbad zo snel mogelijk verzenden, of met jou samen een ophaalafspraak maken. Hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Ik heb een bevalbad gehuurd, wanneer ontvang ik deze?

Wanneer je een bevalbad hebt gehuurd, ontvang je deze rond week 37. Als je ervoor hebt gekozen om het bad bij ons in Groenekan op te halen, nemen wij in week 36 contact met je op om een ophaalafspraak te maken. Heb je gekozen voor de optie om het bad via PostNL te laten versturen? Dan zorgen wij ervoor dat het op tijd verzonden wordt, zodat je het rond week 37 in huis hebt. Zodra het bevalbad bij PostNL is afgeleverd, ontvang je een Track & Trace-code.

Is het huren van een bevalbad wel hygiënisch?

Na elke huurperiode worden onze bevalbaden grondig geïnspecteerd. We reinigen en desinfecteren de bevalbaden zorgvuldig met speciale desinfectiemiddelen. Elk bevalbad wordt geleverd met een persoonlijke hygiënische hoes, zodat het water nooit direct in contact komt met het bad. Hierdoor is de hygiëne gegarandeerd. Het gebruik van de bevalhoes (uit het persoonlijk pakket) is verplicht.

Mag ik een bevalbad meenemen naar het ziekenhuis/geboortehuis?

Ja zeker! Je kunt het bevalbad van Birthfull meenemen naar het ziekenhuis als je niet thuis mag of kunt bevallen. Veel van onze klanten huren een bevalbad, ook als ze weten dat ze liever naar het ziekenhuis of geboortehuis gaan. Zo hebben ze de zekerheid dat ze altijd gebruik kunnen maken van het bad. Wij raden aan om voorafgaand aan de bevalling contact op te nemen met je verloskundige, zodat zij op de hoogte is van jouw wens om in een bevalbad te bevallen.